Πρόγραμμα Πολιτιστικών Θεμάτων (Γυμνάσιο)
Κατεβάστε σε μορφή PDF
 3 ώρες

Βιωματική - Πολυαισθητηριακή προσέγγιση στο έργο του Ευριπίδη "Ελένη"

120 λεπτά

Αξιολόγηση της εργασίας, παρουσίαση, διάχυση

Το παρόν ψηφιακό σενάριο, είχε ως βασικό σκοπό την πολυαισθητηριακή προσέγγιση του μαθήματος των Αρχαίων Ελληνικών από Μεταφραση "Ελένη" του Ευριπίδη, μέσω της Δημιουργικής Γραφής, της Μουσικής και των Εικαστικών. 

Οι μαθητές βίωσαν με όλες τις αισθήσεις τους το έργο και δημιούργησαν ένα πρωτότυπο εκπαιδευτικό οπτικοακουστικό υλικό. Οργάνωσαν μία θεατρική παράσταση όπου ενσωμάτωσαν την ποιητική τους δημιουργία και την παρουσίασαν στο κοινό της πόλης τους στο τέλος της σχολικής χρονιάς.

Αυτενέργησαν, συνεργάστηκαν, φαντάστηκαν, εμπνεύστηκαν, διασκέδασαν και έμαθαν πολύ πιο αποδοτικά όσα διδάχθηκαν. Απέκτησαν αυτοπεποίθηση, ήρθαν πιο κοντά μεταξύ τους αλλά και με τους εκπαιδευτικούς και ξέφυγαν από την καθημερινότητα και την σχολική ρουτίνα. 

Ένας εκπαιδευτικός της πληροφορικής, κατασκεύασε και χάρισε στα παιδιά μία ιστοσελίδα με το εκπαιδευτικό υλικό και την προσπάθειά τους συνολικά, έτοιμο προς χρήση από μαθητές και εκπαιδευτικούς. Η διεύθυνση είναι: http://elenieuripidis.wix.com/eleni

Η Ελένη του Ευριπίδη σε κόμικ (οπτικοακουστικό υλικό)

Διευκρίνιση: 
Το παρόν βίντεο παρουσιάζει ολοκληρωμένα την προσπάθεια των μαθητών του προγράμματος στην δημιουργική γραφή, την ηχογράφηση και την εικονογράφηση της ιστορίας της Ελένης του Ευριπίδη.

Ελένη του Ευριπίδη θεατρική παράσταση

Διευκρίνιση: 
Το παρόν βίντεο είναι η θεατρική παράσταση που οι μαθητές μας οργάνωσαν κατά την διάρκεια του προγράμματος.
Δημιουργός Σεναρίου: ΙΩΑΝΝΑ ΚΑΠΕΛΛΑΚΗ (Εκπαιδευτικός)