Γαλλική Γλώσσα (Δημοτικό)
Κατεβάστε σε μορφή PDF
 3 ώρες

Où est Biscotte?

45 λεπτά

Θα βρεθεί τελικά η Biscotte;

Φύλλα Εργασίας

Η υπόθεση φθάνει στο τέλος. Καλείστε να μαζέψετε τις τελικές πληροφορίες για να φτάσετε στα ίχνη της Biscotte. Βάλτε τα δυνατά σας λοιπόν.

 

L'enquête continue.

Διευκρίνιση: 
Ο επιθεωρητής Renard σάς στέλνει να κάνετε επιπλέον έρευνα λίγο πιο μακριά από τη γειτονιά της Biscotte. Τι απαντούν οι περαστικοί; Προς τα πού πιστεύουν ότι κατευθύνεται η Biscotte; Πατήστε πάνω στις κόκκινες κουκκίδες και βρείτε τι πιστεύουν.
Σχόλιο: 
Pas de panique! Αν δεν μπορείς να καταλάβεις για ποια μέρη της πόλης μιλούν οι περαστικοί, πηγαίνεις στο μικρό λεξικό που υπάρχει στη φάση 2 και εντοπίζεις τη σημασία των λέξεων.

Les endroits en ville.

Διευκρίνιση: 
Η έρευνα με τους περαστικούς τελείωσε. Κοιτάξτε λοιπόν τις σημειώσεις που κρατήσατε για τα πιθανά μέρη προς τα οποία μπορεί να κατευθύνεται η Biscotte.
Σχόλιο: 
Άψογα! Μόλις έμαθες το γραμματικό κανόνα που ενώνει την πρόθεση à με το οριστικό άρθρο.

La carte de la ville.

Διευκρίνιση: 
Ως βοηθοί του επιθεωρητή Renard, πρέπει και εσείς να εντοπίσετε με ακρίβεια τα πιθανά σημεία στα οποία πηγαίνει η Biscotte. Πατήστε πάνω στο google maps για να βρείτε την πλατεία, την εκκλησία, τη συνοικία La Petite France και το πολυκατάστημα.
Σχόλιο: 
Super! Μπορείς πια να εντοπίζεις τα κυριότερα μέρη του Στρασβούργου στο χάρτη.

Vous connaissez les endroits de la ville?

Διευκρίνιση: 
Βρίσκεστε σπίτι και ξανακοιτάτε τις καταθέσεις των περαστικών που μιλάνε για την πιθανή κατεύθυνση της Biscotte. Τα σημειώσατε όμως πολύ βιαστικά και κάνατε κάποια λάθη γραμματικής. Ελέγξτε τις σημειώσεις και διαλέξτε τη σωστή πρόταση.
Σχόλιο: 
Τέλεια! Τώρα γνωρίζεις πώς να χρησιμοποιείς σωστά την πρόθεση à με το οριστικό άρθρο.

Et voilà.....la solution.

Διευκρίνιση: 
Ο επιθεωρητής Renard βρίσκεται πολύ κοντά στη λύση του μυστηρίου. Διαβάστε το email που σας στέλνει και προσπαθήστε να καταλάβετε ποια στοιχεία σάς δίνει για τη λύση της υπόθεσης.
Σχόλιο: 
Βρήκες τη λύση του μυστηρίου ή χρειάζεσαι λίγη βοήθεια ακόμη;

Quelle est la solution?

Διευκρίνιση: 
O επιθεωρητής Renard έχει ήδη φθάσει στο σημείο που βρίσκεται η Biscotte. Μπορείτε να μαντέψετε πού πήγε; Στείλτε ένα μήνυμα στο κινητό της Madame Bonnet δίνοντας τη λύση για να μην ανησυχεί άλλο.
Σχόλιο: 
Bravo! C'est la poissonnerie! Είσαι πολύ ικανός ντετέκτιβ!
Δημιουργός Σεναρίου: ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΑΤΣΙΚΑ (Εκπαιδευτικός)
Έλεγχος Σεναρίου με τα Προγράμματα Σπουδών: ΝΑΤΣΗ ΧΑΙΔΩ (Σχολικός Σύμβουλος)
Έλεγχος Επιστημονικής Επάρκειας Σεναρίου: ΠΡΟΣΚΟΛΛΗ ΑΡΓΥΡΩ (Συντονιστής)