Γαλλική Γλώσσα (Δημοτικό)
Κατεβάστε σε μορφή PDF
 3 ώρες

Où est Biscotte?

45 λεπτά

Η έρευνα αρχίζει.

Φύλλα Εργασίας

Βοηθήστε τον επιθεωρητή Renard να εντοπίσει τις πιθανές διαδρομές που ακολούθησε η Biscotte όταν χάθηκε.

 

La ville de Strasbourg.

Διευκρίνιση: 
Πριν την εξαφάνισή της, η Biscotte κάθε μέρα πήγαινε σε διάφορα μέρη της πόλης του Στρασβούργου για να περάσει την ώρα της. Εντοπίστε τα κάνοντας κλικ πάνω στις ίδιες εικόνες και έπειτα βρείτε πως λέγονται τα μέρη αυτά στα ελληνικά.
Σχόλιο: 
Bravo! Μόλις μπόρεσες να μάθεις λέξεις που αναφέρονται στα μέρη του Στρασβούργου και να καταλάβεις τη σημασία τους στα ελληνικά.

L'inspecteur Renard chante. (Paroles et musique: Steven Langlois)

Διευκρίνιση: 
Επιτέλους! Ο επιθεωρητής Renard πήρε όσες πληροφορίες χρειαζόταν. Τώρα αρχίζει την έρευνα τραγουδώντας. Τραγουδήστε και εσείς μαζί του και προσπαθήστε να καταλάβετε τι λένε στα ελληνικά οι στίχοι του τραγουδιού.
Σχόλιο: 
Pas de panique! Αν δεν καταλάβες για τι μιλάει το τραγούδι, το ακούς για ακόμη μία φορά κοιτώντας συγχρόνως την πρώτη σελίδα της παρουσίασης στη δραστηριότητα 3.

Petite balade en ville.

Διευκρίνιση: 
Η υπόθεση είναι πολύ δύσκολη......Κοιτάξτε για άλλη μια φορά τις σημειώσεις που κράτησε ο επιθεωρητής Renard για τις πιθανές μετακινήσεις της Biscotte.
Σχόλιο: 
Εκπληκτικά! Μόλις εξακρίβωσες τους στίχους του τραγουδιού της δραστηριότητας 2 και έμαθες πως κλίνεται το ρήμα aller στον ενεστώτα. Επίσης μπορείς πλέον να καταλαβαίνεις τέσσερις εκφράσεις που δηλώνουν κατεύθυνση μέσα στην πόλη.

Comment retrouver Biscotte?

Διευκρίνιση: 
Ο επιθεωρητής Renard σάς άφησε ένα σχεδιάγραμμα με τις πιθανές διαδρομές της Biscotte αλλά ξέχασε να γράψει τις κατευθύνσεις. Μπορείτε να τις βρείτε μόνοι σας; Τοποθετήστε τις φράσεις με τη μέθοδο drag and drop πάνω στις εικόνες που αντιστοιχούν .
Σχόλιο: 
Extra super! Μπορείς πλέον να καταλαβαίνεις και να χρησιμοποιείς τέσσερις εκφράσεις που δείχνουν κατεύθυνση στα γαλλικά.

Indiquer et demander le chemin.

Διευκρίνιση: 
Αρχίσατε την έρευνα στη γειτονιά ψάχνοντας για ίχνη της Biscotte. Καθώς περπατάτε στον αγαπημένο δρόμο της Biscotte, κρυφακούτε τυχαία τους περαστικούς. Μπορείτε να προσέξετε για ποιες κατευθύνσεις της πόλης μιλάνε;
Σχόλιο: 
Άψογα, έκανες κλικ πάνω στα μώβ πλαίσια που εμφανίζονται πάνω αριστερά και απάντησες στις δύο ερωτήσεις. Μπορείς πια να καταλαβαίνεις πολύ καλά τις εκφράσεις που δείχνουν κατεύθυνση στα γαλλικά.
Δημιουργός Σεναρίου: ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΑΤΣΙΚΑ (Εκπαιδευτικός)
Έλεγχος Σεναρίου με τα Προγράμματα Σπουδών: ΝΑΤΣΗ ΧΑΙΔΩ (Σχολικός Σύμβουλος)
Έλεγχος Επιστημονικής Επάρκειας Σεναρίου: ΠΡΟΣΚΟΛΛΗ ΑΡΓΥΡΩ (Συντονιστής)