Γαλλική Γλώσσα (Δημοτικό)
Κατεβάστε σε μορφή PDF
 3 ώρες

Où est Biscotte?

45 λεπτά

Η εξαφάνιση της Biscotte.

Φύλλα Εργασίας

 Η κυρία Bonnet ζει στο Στρασβούργο με τη γάτα της, Biscotte. H Biscotte εξαφανίστηκε και η κυρία Bonnet καλεί το διάσημο επιθεωρητή Renard να λύσει την υπόθεση. Ο επιθεωρητής όμως θα χρειαστεί βοηθούς-ντετέκτιβ για να βρει τη Biscotte. Ενδιαφέρεστε να δουλέψετε μαζί του ως βοηθοί;

 

Je m'appelle Renard.

Διευκρίνιση: 
Ο διάσημος επιθεωρητής Renard πρόκειται να αναλάβει μία υπόθεση εξαφάνισης. Γνωρίστε λοιπόν τον ίδιο και τους υπόλοιπους πρωταγωνιστές του μυστηρίου.
Σχόλιο: 
Super! Έμαθες όλες τις χρήσιμες πληροφορίες για τους πρωταγωνιστές. Μπορείς να παρουσιάζεις ένα άτομο λέγοντας το όνομα, την ηλικία, την εθνικότητα, τον τόπο κατοικίας και τις γλώσσες που μιλάει. Επίσης, μπορείς να περιγράφεις την εξωτερική εμφάνιση και τις προτιμήσεις ενός κατοικίδιου ζώου.

Offre d'emploi. Tu veux devenir inspecteur de police?

Διευκρίνιση: 
Ο Renard ψάχνει για βοηθούς ώστε να τον βοηθήσουν στη λύση του μυστηρίου. Στείλτε email ή αφήστε ηχητικό μήνυμα στο κινητό του για να παρουσιάσετε τον εαυτό σας (όνομα, ηλικία, εθνικότητα, πόλη κατοικίας, γλώσσες που μιλάτε).
Σχόλιο: 
Bravo! Mπορείς πλέον να παρουσιάσεις τον εαυτό σου γραπτά ή προφορικά στα γαλλικά.

Madame Bonnet présente Biscotte .

Διευκρίνιση: 
Παρατηρήστε την περιγραφή της Biscotte που δίνει η Madame Bonnet στον επιθεωρητή Renard πατώντας πάνω στις κόκκινες κουκκίδες.
Σχόλιο: 
Super! Θυμάσαι πολύ καλά πως περιγράφουμε εξωτερικά ένα ζώο στα γαλλικά.

Les questions de Renard.

Διευκρίνιση: 
Αφού διαβάσετε τις απαντήσεις που έδωσε η Madame Bonnet στον επιθεωρητή Renard, σημειώστε στο μπλοκάκι σας την περιγραφή της Biscotte για να ετοιμάσετε αργότερα μία αφίσα στα γαλλικά που θα περιγράφει την εξαφανισμένη Βiscotte.
Σχόλιο: 
Τέλεια! Μπορείς να καταλάβεις άριστα την περιγραφή της εξωτερικής εμφάνισης και τις προτιμήσεις ενός κατοικίδιου ζώου.

Quelles sont les réponses de Madame Bonnet?

Διευκρίνιση: 
Η αγγελία της εξαφάνισης είναι έτοιμη για δημοσίευση στο διαδίκτυο. Ο επιθεωρητής ξέχασε όμως να προσθέσει το απαραίτητο κείμενο περιγραφής της Biscotte. Προσπαθήστε να συμπληρώσετε τις σωστές πληροφορίες στα γαλλικά κάτω από κάθε εικόνα.
Σχόλιο: 
Très bien! Μπορείς να γράφεις στα γαλλικά την περιγραφή και τις προτιμήσεις ενός κατοικίδιου ζώου.
Δημιουργός Σεναρίου: ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΑΤΣΙΚΑ (Εκπαιδευτικός)
Έλεγχος Σεναρίου με τα Προγράμματα Σπουδών: ΝΑΤΣΗ ΧΑΙΔΩ (Σχολικός Σύμβουλος)
Έλεγχος Επιστημονικής Επάρκειας Σεναρίου: ΠΡΟΣΚΟΛΛΗ ΑΡΓΥΡΩ (Συντονιστής)