Πληροφορική (Γυμνάσιο)
Κατεβάστε σε μορφή PDF
 1 ώρα

Εισαγωγή στη δομή επιλογής στο προγραμματιστικό περιβάλλον SCRATCH.

20 λεπτά

Δημιουργώ quiz με χρήση της δομής επιλογής.

Φύλλα Εργασίας

Ο καθηγητής αναθέτει στις ομάδες να φτιάξουν το δικό τους quiz, το οποίο θα αποτελείται από 8 ερωτήσεις. Η θεματολογία των ερωτήσεων αποτελεί επιλογή της ομάδας ανάλογα με τις γνώσεις και τα ενδιαφέροντά τους.

Στο επόμενο βήμα, ο καθηγητής ζητάει από τους μαθητές να σχεδιάσουν μια κρεμάλα. Αυτή η κρεμάλα θα πρέπει να συντίθεται σε 8 ενδυμασίες. Η πρώτη ενδυμασία θα περιλαμβάνει μόνο την κρεμάλα, στη δεύτερη προστίθεται το κεφάλι, στην τρίτη σχεδιάζονται και τα μάτια και καταλήγει στην όγδοη να έχει ολοκληρωθεί η φιγούρα του κρεμασμένου.

Σκοπός του σεναρίου είναι, όταν η απάντηση που δίνεται είναι λανθασμένη, να προστίθενται στοιχεία στην κρεμάλα, ενώ αν η απάντηση είναι σωστή η κρεμάλα να παραμένει ίδια. Οι μαθητές καλούνται να προσθέσουν την αλλαγή της ενδυμασίας στο κατάλληλο τμήμα εντολών μέσα στη δομή επιλογής.

Οι μαθητές/τριες που ολοκληρώνουν το quiz, ενθαρρύνονται να βοηθήσουν τις ομάδες που δυσκολεύονται. Ο καθηγητής επιβλέπει και είναι σε θέση να καθοδηγήσει τους μαθητές στην επίλυση του προβλήματος.

Δημιουργός Σεναρίου: ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΗ (Εκπαιδευτικός)