Καλλιτεχνικά / Εικαστικά (Άλλο)
Κατεβάστε σε μορφή PDF
 3 ώρες

Γράφoντας με το φως (Εισαγωγή στη Φωτογραφία)

45 λεπτά

Αφόρμηση

Φύλλα Εργασίας

Πρόκειται για την πρώτη φάση της διδασκαλίας μας και κρίνεται εξόχως σημαντική, καθώς στο πλαίσιο της αφόρμησης το ενδιαφέρον μας εστιάζεται στο να αποσπάσουμε την προσοχή των μαθητών. Έτσι θα καταφέρουμε να δημιουργήσουμε κίνητρα μάθησης και ευνοϊκότερες προϋποθέσεις για την κατάκτηση του γνωστικού αντικειμένου από τους μαθητές. Θα ξεκινήσουμε με ερωτήσεις για το το ρόλο της φωτογραφίας μέχρι τώρα στη ζωή των μαθητών και στη συνέχεια θα υπάρξει μια πρώτη επαφή μέσα από βίντεο που αφηγείται ιστορίες φωτογραφικές. Θα ολοκληρώσουμε με την προβολή ενός φωτογραφικού πρότζεκτ στις φαβέλες της Βραζιλίας.

Ο φωτοΡΕΠΟΡΤΕΡ

Αρχική Ανατροφοδότηση

Ο άνθρωπος μέσα από τη φωτογραφία

Σχόλιο: 
Μια πρώτη γεύση με την επαγγελματική και ερασιτεχνική φωτογράφιση, έννοιες και εργαλεία.

Άρθρο "Μικροί Πελέ με κάμερες"

Διευκρίνιση: 
Το παρακάτω άρθρο περιγράφει ένα φωτογραφικό πρότζεκτ που έφερε κοντά τα παιδιά μιας φαβέλας στη Βραζιλία με την τέχνη της φωτογραφίας. Ο εκπαιδευτικός κάνει μια αναφορά στο κείμενο πριν ακολουθήσει η προβολή του βίντεο.

Olhar Bom De Bola (Regard sur le beau jeu) Ματιά στο ωραίο παιχνίδι

Διευκρίνιση: 
Το βίντεο δεν περιέχει ελληνικούς υπότιτλους , οπότε καλό είναι ο εκπαιδευτικός να διαβάζει στα παιδιά, όταν θα προβάλλεται, το κείμενο της μετάφρασης (επισυνάπτεται ως φύλλο εργασίας Νο3).
Σχόλιο: 
Σε περίπτωση που ο χρόνος της μίας διδακτικής ώρας δεν επαρκεί, ο εκπαιδευτικός μπορεί να δείξει μέρος του βίντεο, παραλείποντας τα τελευταία λεπτά.
Δημιουργός Σεναρίου: Μαρία Καλαμέρα (Εκπαιδευτικός)