Γαλλική Γλώσσα (Δημοτικό)
Κατεβάστε σε μορφή PDF
 3 ώρες

Les copains

40 λεπτά

Ψάχνω για φίλους.

Στα βιβλία και τα κόμικ που ξεφυλλίσατε είδατε εικόνες προσώπων με φίλους. Θα θέλατε και εσείς να έχετε φίλους και να περνάτε τον ελεύθερο χρόνο σας μαζί. Σκέφτεστε πως τα κοινά ενδιαφέροντα είναι ένας τρόπος για να κάνουμε φίλους.

Οι διδακτικοί στόχοι της 2ης φάσης είναι: εκμάθηση δραστηριοτήτων ελεύθερου χρόνου (χόμπυ), έκφραση προτίμησης για την δραστηριότητα ελεύθερου χρόνου, κατευθυνόμενη παραγωγή γραπτού λόγου σε γαλλικό blog. Οι προϋποθέσεις πραγματοποίησης και ο διαχωρισμός των μαθητών ισχύουν όπως ακριβώς παρουσιάστηκαν στη φάση 1 του παρόντος σεναρίου.

Δραστηριότητα 1: παρουσίαση και εκμάθηση λεξιλογίου δραστηριότητες ελεύθερου χρόνου μέσα από πίνακες ζωγραφικής και εξώφυλλα γαλλικών περιοδικών που απευθύνονται σε παιδιά. Οι μαθητές εργάζονται ομαδικά. Είναι επιθυμητό για κάθε πίνακα ζωγραφικής να αναφέρουμε στους μαθητές το όνομα του ζωγράφου και τον αυθεντικό τίτλο του έργου.

Δραστηριότητα 2: Αξιολόγηση επίτευξης στόχων λεξιλογίου δραστηριοτήτων ελεύθερου χρόνου και συναισθημάτων. Οι μαθητές εργάζονται ομαδικά.

Δραστηριότητα 3: κατευθυνόμενη παραγωγή γραπτού λόγου- ανάρτηση σχόλιου στο blog του γαλλικού περιοδικού Okapi. Οι μαθητές εργάζονται ομαδικά.

 

Les loisirs (1)

Διευκρίνιση: 
Αν είχατε φίλους, θα οργανώνατε το σαββατοκύριακο ώστε να περάσετε όμορφα. Παρακάτω παρουσιάζονται χόμπυ που αρέσουν σε παιδιά της ηλικίας σας.
Σχόλιο: 
Βρείτε τις ίδιες εικόνες. Στο τέλος πείτε με ποια από τις παραπάνω δραστηριότητες ελεύθερου χρόνου σας αρέσει να περνάτε το σαββατοκύριακο όταν συναντιέστε με τους φίλους σας.

Les loisirs (2)

Διευκρίνιση: 
Στην τηλεόραση παρακολουθείτε το τραγούδι τίτλων της σειράς κινουμένων σχεδίων ο Μικρός Νικόλας.
Σχόλιο: 
Δείτε το βίντεο χωρίς να εστιάσετε στη λεπτομερή κατανοήση των στίχων του τραγουδιού. Εντοπίστε τις δραστηριότητες του Μικρού –Νικόλα καθώς και τις εκφράσεις στο πρόσωπό του και απαντήστε στις ερωτήσεις

Les loisirs (3)

Διευκρίνιση: 
Αφού είδατε το τρέιλερ με τον Μικρό- Νικόλα και τους φίλους του και διαβάσατε για το θέμα της φιλίας στο περιοδικό Okapi, πατάτε τον παρακάτω σύνδεσμο για να σχολιάσετε το θέμα όπως έκαναν και άλλα παιδιά.
Σχόλιο: 
Απαντήστε στο blog γράφοντας ότι μαζί με τους φίλους μας παίζουμε, τραγουδάμε, χορεύουμε, διασκεδάζουμε. Στο τέλος υπογράφετε με ένα ψευδώνυμο που έχετε διαλέξει για την ομάδα σας και στο πλαίσιο για το e-mail, θα χρησιμοποιήσετε το e-mail του –της καθηγητή-τριας γαλλικών.
Δημιουργός Σεναρίου: Σταματούλα Μακρυπούλια (Εκπαιδευτικός)