Ιστορία (ΔΕ) (Γυμνάσιο)
Κατεβάστε σε μορφή PDF
 3 ώρες

Οι ανακαλύψεις

45 λεπτά

Συνέπειες ανακαλύψεων

Φύλλα Εργασίας

     Οι μαθητές ήδη έχουν μάθει τους λόγους που οδηγήθηκαν οι εξερευνητές σε ανακαλύψεις νέων χωρών κατά τον 15οαι.μ.Χ. Γνώρισαν τους ίδιους τους εξερευνητές, την πορεία που χάραξαν στους χάρτες τους και τις νέες χώρες που αυτοί ανακάλυψαν. Διαπίστωσαν οτι τα σύγχρονα τεχνολογικά μέσα συνεχώς ανακαλύπτουν και κάτι καινούριο, αλλά αυτή τη φορά στο σύμπαν. Τώρα πλέον μένει να δουν και τις συνέπειες που προκάλεσαν οι ανακαλύψεις.                                                             

      Μέσα από πηγές του ψηφιακού τους βιβλίου, από το διαδικτυακό λογισμικό "Η Εποχή των μεγάλων γεωγραφικών ανακαλύψεων, 15ος-16ος αι." και από διάφορες άλλες διαδικτυακές πηγές, λαμβάνοντας υπόψη τους τα φύλλα εργασίας, θα διερευνήσουν τις συνέπειες των ανακαλύψεων. Επίσης θα κληθούν όχι μόνο να τις διερευνήσουν αλλά και να δημιουργήσουν εννοιολογικό χάρτη και χρονογραμμή με τη βοήθεια διαδικτυακού λογισμικού, αφού πρώτα δουν αντίστοιχα δείγματα. Έτσι θα γίνουν μικροί δημιουργοί και θα συναισθανθούν περισσότερο τις θετικές αλλά κυρίως τις αρνητικές συνέπειες και καταστάσεις που βίωσαν οι φιλειρηνικοί πολιτισμοί που βάρβαρα προσπάθησαν κάποιοι ευρωπαίοι να τους "εκπολιτίσουν" και να τους "εκχριστιανίσουν".

Διερεύνηση των συνεπειών των ανακαλύψεων.

Διευκρίνιση: 
Μελετήστε τα παρακάτω κείμενα, εικόνες και διαγράμματα με σκοπό να απαντήσετε στο φύλλο εργασίας.

Συνέπειες ανακαλύψεων

Διευκρίνιση: 
Οδηγηθείτε στις συνέπειες των ανακαλύψεων με τα εξής βήματα. Χάρτης πλοήγησης - Μεγάλες ανακαλύψεις - Οι συνέπειες των ανακαλύψεων.

Εννοιολογικός χάρτης στο cacoo.

Διευκρίνιση: 
Δείτε το αυτό το δείγμα μου για το (Ζορμπά). Κατόπιν μεταφέρετε τις απαντήσεις σας από το φύλλο εργασίας σχετικά με τις συνέπειες των ανακαλύψεων και δημιουργήστε έναν εννοιολογικό χάρτη, αφού εγγραφείτε δωρεάν.

Χρονολόγιο

Διευκρίνιση: 
Αυτό το χρονολόγιο είναι δείγμα. Παρακάτω θα δημιουργήσετε το δικό σας, συμπληρώνοντας τις υπόλοιπες πληροφορίες από όλο το σενάριο..

Χρονογραμμή από το διαδικτυακό λογισμικό timerime.

Διευκρίνιση: 
Τοποθετώντας στο Searche timeline το όνομά μου (Νίκος Αστέριος,ελληνικά) εμφανίζεται η χρονογραμμή μου. Συμπιέστε στην μπάρα τα δυο πορτοκαλί βελάκια και σύρτε την μπάρα από τη μέση. Εγγραφείτε και δημιουργήστε τη δική σας χρονογραμμή ανακαλύψεων.
Δημιουργός Σεναρίου: ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΝΙΚΟΣ (Εκπαιδευτικός)