Πληροφορική (Δημοτικό)
Κατεβάστε σε μορφή PDF
 3 ώρες

«Οι Δώδεκα Θεοί του Ολύμπου Πηγαίνουν Κατασκήνωση». Ανάπτυξη συνεργατικών κειμένων και δεξιοτήτων μορφοποίησης γραμματοσειράς.

45 λεπτά

Οι θεοί παίζουν μπάσκετ.

Φύλλα Εργασίας

Στην κατασκήνωση, μια από τις αγαπημένες ασχολίες των Θεών, είναι να παίζουν κάθε απόγευμα μπάσκετ. Στην αρχή έπρεπε να χωριστούν σε δύο ομάδες. Όμως δεν μπορούσανε να συμφωνήσουν, γιατί όλοι θέλανε να είναι με τον Δία που είναι φοβερός μπασκετμπολίστας.

Τη λύση για το πως θα χωριστούν, τη βρήκε ο Διόνυσος, που εκείνη τη μέρα είχε πιει λίγο κρασάκι παραπάνω και δεν συμμετείχε και πολύ στον καβγά και επίσης δεν είχε και πολύ όρεξη να παίξει μπάσκετ. Είπε, λοιπόν, ότι η μία ομάδα θα είχε προπονητή τον Δία και η άλλη το Διόνυσο.

Η μία ομάδα θα αποτελείται από τους θεούς που έχουν μέσα στα σύμβολά τους ένα ζώο, και η άλλη ομάδα αυτούς που δεν έχουν

Οι θεοί θέλουν να παίξουν μπάσκετ.

Δραστηριότητα: Η δημιουργία των ομάδων

Διευκρίνιση: 
Από το βιβλίο της Ιστορίας και την ενότητα για τους θεούς και τις θεές του Ολύμπου, θα βρείτε όλα τα στοιχεία που χρειάζεστε για να συμπληρώσετε, η κάθε ομάδα, τη γραμμή του πίνακα που έχει αναλάβει

Τμήμα 1: Το βιβλίο της Ιστορίας από το Ψηφιακό Σχολείο.

Διευκρίνιση: 
Μεταβείτε στην ενότητα που σας ζητείται από την περιγραφή της δραστηριότητας και βρείτε τα στοιχεία που σας ζητούνται.

Τμήμα 2: Οι ομάδες μπάσκετ.

Διευκρίνιση: 
Τα στοιχεία που βρήκατε από το βιβλίο της ιστορίας (τμήμα 1), εισάγετε τα στην αντίστοιχη γραμμή της ομάδας σας στον πίνακα ακολουθώντας τις οδηγίες μορφοποίησης.
Δημιουργός Σεναρίου: Χρήστος Μανωλάκης (Εκπαιδευτικός)